Percy Brasil'

5 meest populaire Bintan-souvenirs

Wonderful Indonesia

Bron: Unsplash

 

Een toeristische bestemming die als vakantiebestemming kan worden bezocht, is Bintan, gelegen in de Riau-archipel. U kunt spannende recreatie vinden, zoals stranden, bergen, enzovoort. Midden in de reisactiviteiten kom je vanzelf culinair langs om daar na het rondlopen even te proeven van het culinaire. Welnu, typisch eten of snuisterijen in Bintan kunnen als cadeau worden gekocht.

 

Het unieke van Bintan is dat het wordt omringd door duizenden eilanden en oceanen, zodat de natuurlijke hulpbronnen overvloedig zijn. Bintan is ook het grootste eiland van Riau. Ook bewerkte gerechten zijn divers, gegarandeerd heerlijk om te eten. Meer weten? Laten we eens kijken naar de aanbevelingen voor typische Bintan-souvenirs die mee naar huis moeten worden genomen.

1. Kerupuk Gonggong

Voor degenen onder jullie die van gerechten op basis van slakken houden, wees dan blij, want in Bintan zijn Gonggong-crackers gemaakt van slakken. Klinkt heel uniek, toch? Je vindt deze crackerverkopers gemakkelijk langs de weg of in cadeauwinkels. De opvallende vorm is direct herkenbaar.

De smaak van Gonggong crackers is erg knapperig en lekker. Daarom vinden veel toeristen het leuk en zijn zelfs bereid het te kopen. Gonggong crackers kun je combineren met warme witte rijst en bijgerechten. Het is zeer geschikt om als begeleider van het hoofdmenu te eten of gewoon als tussendoortje.

De prijs van deze crackers is meestal duurder dan de gebruikelijke crackerstalletjes. Maak je echter geen zorgen, want de verpakking is netjes gedaan en gestempeld zodat deze geschikt is voor het maken van souvenirs. Je kunt gonggong-crackers krijgen met prijzen variërend van 15 duizend tot 30 duizend.

2. Kue Batang Buruk

Afgaande op de naam is deze cake best interessant. Bijna alle mensen op de Riau-eilanden kennen deze cake. Niet zelden serveren veel huizen tijdens de viering van Eid al-Fitr slechte taarten als traktatie. Voor degenen onder u die van buiten de regio komen, is deze taart natuurlijk de juiste keuze als cadeau voor uw gezin thuis.

 

Slechte taarten worden in kleine stukjes geserveerd om het eten gemakkelijker te maken. Als je deze cake voor het eerst probeert, voel je de zoete smaak van een mengsel van sperziebonen, melk en suiker. Ook al smaakt het zoet, vergeet niet een hartige indruk achter te laten als je erop bijt, zodat de smaak van deze cake echt heerlijk is.

 

Als je het als cadeau brengt, moet je extra voorzichtig zijn, omdat de textuur van slechte cakes gemakkelijk afbrokkelt. Daarom is het raadzaam om dubbel plastic te gebruiken, zodat het veilig is om mee naar huis te nemen.

3. Kopi Hawai

Selain makanan jadi, Anda juga bisa membeli kopi khas Bintan sebagai oleh-oleh. Meskipun Hawaiian coffee genoemd, heeft deze koffie eigenlijk geen enkele connectie met de eilanden in de Verenigde Staten. Het is alleen dat deze naam al bekend is bij de meerderheid van de mensen, zodat het zo blijft.

Deze koffie wordt geproduceerd met geselecteerde bonen van hoge kwaliteit en zal de consument niet teleurstellen. Zelfs alleen al van het poeder ruik je de kenmerkende geur van fijngemalen koffiebonen uit een reeks productieprocessen. Vooral als het gebrouwen is, wordt iedereen meteen wakker door het geurige aroma van de koffie.

Je kunt deze Hawaiian Coffee cadeau doen aan je familie of familieleden die verslaafd zijn aan cafeïne. De prijs is voordelig voor de zak en de verpakking is verpakt in een middelgrote milieuvriendelijke plastic.

4. Otak-Otak

Hoewel voedingsmiddelen zoals otak-otak vaak in veel gebieden worden gevonden, verschilt de typische otak-otak van Bintan enigszins van de andere. Als het op andere plaatsen bijvoorbeeld in bananenbladeren is gewikkeld, is het in Bintan een ander woord. De otak-otak zijn hier verpakt in verse kokosbladeren.

Wat betreft de ingrediënten die worden gebruikt om otak-otak te maken, wordt in het Bintan-gebied vaak geraspte kokosnoot toegevoegd als een extra hartige smaak. Bovendien heeft de kleur van deze otak-otak de neiging roodachtig te zijn door de toevoeging van chili en overvloedige kruiden. Geen wonder dat deze otak-otak-proever altijd pittig aanvoelt en de kruiden zeer uitgesproken op de tong zijn.

5. Souvenir Ganci dan Kaos

Niet alleen eten, maar in de cadeauwinkel kun je ook snuisterijen zoals sleutelhangers en t-shirts kopen. Dit is de juiste keuze voor souvenirs omdat het duurzaam is, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat het oud wordt. Veel varianten van schattige en schattige sleutelhanger ontwerpen voor cadeaus voor je zus of nichtje. Je kunt ook een t-shirt kopen met de tekst “I love Bintan” of andere motieven die dit gebied kenmerken. Als je souvenirs wilt kopen, hoef je eigenlijk niet naar de winkel. Rond het strand vind je al verschillende strandventers die Bintan snuisterijen aanbieden om mee naar huis te nemen.

Wonderful Indonesia

Koop Bintan-souvenirs zullen u herinneren aan gedenkwaardige momenten tijdens uw bezoek hier. Dus mis het kopen van souvenirs niet, oké? Als u meer informatie nodig heeft over toerisme in Bintan, kunt u direct de website van Wonderful Indonesia bezoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll To Top